Е-пошта: uhmr@meteo.gov.mk

Алатка:
Отчетност за трошоци

Одбележан 23 Март – Светскиот метеоролошки ден и 22 Март – Денот на водите

На 23 Март оваа година, прославата на Светскиот метеоролошки ден  и 22 Март-Денот на водите, се одржа на Метеоролошката страница во Берово.

Настанот свечено  го отвори директорот на Управата за хидрометеоролошки работи, м-р Ивица Тодоровски со мал поздравен говор. Следуваа излагања на тема: “Иднината на времето, климата и водата низ генерациите” и “Забрзување на промените за решавање на кризата со вода и санитација”, како и доделување на признанија на вработени кои во УХМР навршуваат 10, 20 30 и 40 години работен стаж.

 

 

 

 

.

Претходно Oдржана Регионална конференција на Регионот VI (Европа) во Женева