Прогноза за 23.06.2021 16 °C | 32 °C 15 °C | 30 °C 14 °C | 37 °C 19 °C | 39 °C 19 °C | 40 °C 20 °C | 40 °C 16 °C | 35 °C 15 °C | 33 °C

Сончево и многу топло со мала локална облачност. Ќе дува слаб до умерен ветер од северен правец. Попладне ќе има услови за локална појава на краткотраен дожд и ретки грмежи. Максималната температура ќе биде во интервал од 32 до 39 степени. УВ=9

Времето и метеоролошки параметри за Скопје: Сончево и многу топло со мала облачност и со слаб до умерен ветер од северен правец. T= 39 °C, P= 980 hPa, U= 20 %, V= 5 m/s.
(Т- температура, P- притисок, U- релативна влажност, V- средна брзина на ветер)

Прогноза за 24.06.2021 18 °C | 34 °C 16 °C | 31 °C 18 °C | 38 °C 20 °C | 39 °C 21 °C | 41 °C 23 °C | 41 °C 16 °C | 36 °C 15 °C | 34 °C

Сончево и многу топло со мала до умерена локална облачност. Ќе дува слаб до умерен ветер од северозападен правец. Попладне ќе има услови за изолирана појава на краткотраен дожд и ретки грмежи. УВ=9

Прогноза за 25.06.2021

Минимална температура: 15°C до 24°C
Максимална температура: 33°C до 41°C

Сончево и многу топло со мала до умерена облачност. Ќе дува слаб до умерен ветер од северозападен правец. Попладне ќе има услови за појава на краткотраен дожд и ретки грмежи. УВ=9
Прогноза за 26.06.2021

Минимална температура: 13°C до 23°C
Максимална температура: 33°C до 40°C

Сончево и многу топло со умерена локална облачност. Ќе дува слаб до умерен ветер од северозападен правец. Попладне ќе има услови за појава на краткотраен дожд и ретки грмежи. УВ=8
Прогноза за 27.06.2021

Минимална температура: 11°C до 22°C
Максимална температура: 32°C до 39°C

Сончево и многу топло со умерена локална облачност. Ќе дува слаб до умерен, а повремено и засилен ветер од северозападен правец. Попладне ќе има услови за појава на краткотраен дожд и ретки грмежи. УВ=8
23.06.2021

Под влијание на топла воздушна маса од југ времето во следните денови ќе биде многу топло со натпросечни температури за овој период од годината. Најтопло ќе биде утре и во петок кога температурата на места на југоистокот ќе го надминува и 40-тиот степен. И покрај топлото време во следните денови ќе има услови за изолирана појава на краткотраен дожд и ретки грмежи.

23.06.2021

Продолжува периодот на многу топло време со натпросечни температури за овој период од годината. Најтопло ќе биде утре и во петок кога температурата на места особено на југоистокот ќе го надмине и 40-тиот степен и ќе биде активирано портокалово, а во јужновардарскиот регион црвено ниво за опасност од високи температури.

Последна сателитска слика


Последна радарска слика

Тополчани

« на 5 »
Последна радарска слика

Ѓуриште

« на 5 »