Е-пошта: uhmr@meteo.gov.mk

Алатка:
Отчетност за трошоци

УХМР -домаќин на Глобалниот проект “Систем за најава на поплави со глобална покриеност”

Во рамките на меѓународната соработка која Управата за хидрометеоролошки работи ја остварува со Светската метеоролошка организација, на 19ти јуни 2023 година, во хотел Хилтон, Скопје, се одржа Втората работилница на Глобалниот проект -Систем за најава на рани поплави со глобална покриеност, на кој настан нашата држава беше домаќин. За учество на околу 200 учесници со […]

ОДРЖАНА 20-та КОНФЕРЕНЦИЈА НА ДИРЕКТОРИ ВО СЛОВЕНИЈА НА ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКИ СЛУЖБИ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

Во периодот од 3-4 мај, во Брдо кај Крањ, се одржа 20-та Конференција на директори на хидрометеоролошки служби од Југоисточна Европа на која покрај претставници од  14  држави, учествуваше и делегација од Управата за хидрометеоролошки работи, предводена од директорот М-р Ивица Тодоровски, кој ги презентираше тековните активности на УХМР. На конференцијата исто така беа презентирани […]

Одбележан 23 Март – Светскиот метеоролошки ден и 22 Март – Денот на водите

На 23 Март оваа година, прославата на Светскиот метеоролошки ден  и 22 Март-Денот на водите, се одржа на Метеоролошката страница во Берово. Настанот свечено  го отвори директорот на Управата за хидрометеоролошки работи, м-р Ивица Тодоровски со мал поздравен говор. Следуваа излагања на тема: “Иднината на времето, климата и водата низ генерациите” и “Забрзување на промените за […]

Oдржана Регионална конференција на Регионот VI (Европа) во Женева

Во периодот од 2-4 Ноември 2022, во седиштето на Светската метеоролошка организација-СМО се одржа Регионална конференција на Регионот VI (Европа) на тема: Идната улога на Националните хидрометеоролошки служби на која учествуваше делегација на Управата за хидрометеоролошки работи предводена од директорот м-р Ивица Тодоровски. За време на промоцијата на првиот  Извештај за состојбата на климата во […]