Прогноза за 16.12.2018 3 °C | 6 °C 1 °C | 4 °C 3 °C | 5 °C 1 °C | 4 °C 5 °C | 9 °C 6 °C | 10 °C 1 °C | 4 °C 0 °C | 3 °C

Променливо облачно со умерен дo зсилен северозападен ветер. Во север западниоте и западните делови на земјава ќе има врнежи од снег. Се очекува да се формира снежна покривка.

Последна сателитска слика

Последна радарска слика

Прогноза за 17.12.2018 0 °C | 4 °C -3 °C | 2 °C -5 °C | 4 °C -5 °C | 4 °C -1 °C | 5 °C -2 °C | 6 °C 4 °C | 1 °C -5 °C | 1 °C

Утре времето ќе биде облачно и постудено, ќе има повремени врнежи од дожд и снег, наместа ќе има и појава на голомразица, дневните температури во текот на денот ќе опаѓаат, поради спуштање на постуден воздух од до север.

Прогноза за 17.12.2018

Минимална температура: -4°C до 3°C
Максимална температура: 2°C до 7°C

Облачно со повремени врнежи од дожд и снег. Ќе дува умерен ветер од со променлив правец.
Прогноза за 18.10.2018

Минимална температура: -1°C до 3°C
Максимална температура: 0°C до 5°C

Претпладне со повремени врнежи претежно од снег, во текот на денот променливо облачно со слаб до умерен северен ветер.
Прогноза за 19.12.2018

Минимална температура: -6°C до 2°C
Максимална температура: 0°C до 4°C

Променливо облачно со сончеви периоди и со слаб до умерен ветер претежно од северозападен правец.
15.12.2018

В среда и во четврток се очекува стабилно и суво време, но во утринските часови ќе биде постудено.

MinZaZemPosetaNaUHMR20180418
Министерот за земјоделие во УХМР
Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) функционира во склоп на министерство за земјоделие шумарство и водостопанство (http://www.mzsv.gov.mk/). Денес беа разгледани некои тековни резултати поврзани со подобреното техничко решение во комуникациите. Дополнително беше разговарано и за надградбата на радарскиот систем во Ѓуриште која започнува деновиве. Овој радарски систем не беше во функција четири години, а е од исклучително значење за детектирање и следење на облачните маси кои предизвикуваат големи временски непогоди.
1 2