Е-пошта: uhmr@meteo.gov.mk

Алатка:
Отчетност за трошоци

Меѓународна метеоролошка работилница “SEEMET-2023” од 18 до 22 Септемви во Охрид

Во периодот од 18 до 22 Септемви во Охрид се одржуваше Меѓународна метеоролошка работилница  “SEEMET-2023” чиј домаќин беше Управата за хидрометеоролошки работи со подршка од EUMETSAT (Европската организација за метеоролошки сателити) и ECMWF (Европскиот центар за среднорочна прогноза). Работилницата беше наменета за над 30 учесници од оперативниот персонал на метеоролошките и хидролошките служби од Југоисточна […]